Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Κράτος-μαφιόζος. Κατάσχεση λογαριασμού μιας 67χρονης γυναίκας με 4 άνεργα κι ένα ανάπηρο παιδί…



Η κ. Θεοπίστη, στα 67 της χρόνια, “ζει” μαζί με τα 5 άνεργα παιδιά της, εκ των οποίων το ένα ΑΜΕΑ, στις Συκιές της Θεσσαλονίκης. Μοναδικοί πόροι ζωής της οικογένειας τα τελευταία 3,5 χρόνια, μετά το θάνατο του συζύγου της, είναι μια σύνταξη χηρείας των 800ευρώ και το επίδομα ΑΜΕΑ, το οποίο βέβαια δεν είναι ικανό ούτε τις ιδιαίτερες ανάγκες του ίδιου του ΑΜΕΑ να καλύψει. Μ’ αυτά τα χρήματα η εξαμελής οικογένεια πρέπει να καλύψει τη διατροφή και όλα τα έξοδα της καθημερινής της ζωής και να πληρώσει λογαριασμούς ρεύματος, νερού κλπ.
Για τους περισσότερους από εμάς είναι ευκολονόητο ότι κάτι τέτοιο, ακόμη και κάθε μέρα μόνο μακαρόνια να τρώνε (για να θυμηθούμε και το Φίλη και άλλους αξιοθρήνητους απολογητές της κυβερνητικής πολιτικής), είναι πάρα πολύ δύσκολο. Όχι όμως και για το κράτος και τους απρόσωπους μηχανισμούς του όπως η εφορία, που θεωρεί ότι μπορεί και απαιτεί από την 67χρονη να είναι συνεπής στις (όχι λίγες) φορολογικές της “υποχρεώσεις”.
Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, το κράτος-μαφιόζος, δια της γνωστής και μη εξαιρετέας για την ανάλγητη τακτική της Ε΄ Δ.Ο.Υ. Θεσσαλονίκης, εκδίδει κάθε λίγο και λιγάκι εντολή κατάσχεσης της σύνταξης της 67χρονης γυναίκας και δεσμεύει τον χαρακτηρισμένο ως ακατάσχετο τραπεζικό της λογαριασμό. Απαιτεί από αυτήν να ξοφλήσει ένα χρέος 2100 περίπου ευρώ που έχει συσσωρευθεί από το 2013 μέχρι σήμερα (από Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε, ΕΝΦΙΑ φόρους εισοδήματος και τα ανάλογα πρόστιμα). Αδιαφορεί για το γεγονός ότι μέχρι το 2013 και την απώλεια του συζύγου της ήταν εντάξει με τις φορολογικές της υποχρεώσεις και ζητά έτσι απλά από αυτήν και την οικογένειά της για ένα τρίμηνο σχεδόν να μην φάνε και να μην ξοδέψουν τίποτα για τις προσωπικές τους ανάγκες, ώστε να εξοφλήσουν το χρέος. Ταυτόχρονα δε απαιτούν και την εξόφληση ενός ποσού περίπου 10000ευρώ από ανεξόφλητες παλιές φορολογικές υποχρεώσεις του αποθανόντος συζύγου της.
Οι συνεχείς εντολές κατάσχεσης και η δέσμευση του (ακατάσχετου!) λογαριασμού, πέρα από τη στέρηση των απολύτως αναγκαίων για την επιβίωση της οικογένειας, δεν της επιτρέπει και να τηρήσει το διακανονισμό για το λογαριασμό της ΔΕΗ, με καθημερινό κίνδυνο διακοπής και του ρεύματος. Λειτουργεί μ’ άλλα λόγια η εφορία ως κοινός εκβιαστής, αφού και το ενδεχόμενο εντολής κατάσχεσης του σπιτιού της οικογένειας παραμένει ανοιχτό…
Σ’ αυτή την κανιβαλική πολιτική πρέπει να μπει ένα τέλος. Κι εμείς ως ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ θα κάνουμε καθετί για να το βάλουμε. Είναι αναγκαίο σήμερα να απαιτήσουμε όχι μόνο δουλειά για όλους, αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις για να ζούμε με αξιοπρέπεια αλλά και διαγραφή των συσσωρευμένων ιδιωτικών χρεών προς τράπεζες, κράτος (εφορία, Δήμοι, ταμεία κλπ.) και ΔΕΚΟ των μακροχρόνια ανέργων, χαμηλοσυνταξιούχων, μονογονεϊκών οικογενειών, ΑΜΕΑ, και όλων όσων έχουν εισόδημα κάτω από το όριο φτώχειας.
Στη θέση της κ. Θεοπίστης θα μπορούσε να είναι ο καθένας από εμάς ή κάποιος από τους γονείς και τους συγγενείς μας, αφού σήμερα η κοινωνική πλειοψηφία ζει σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας και εξαθλίωσης…
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!
ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΣΤΕΓΗ, ΡΕΥΜΑ, ΝΕΡΟ, ΘΕΡΜΑΝΣΗ, ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ!
Εξόρμηση ενημέρωσης της κοινωνίας την Τρίτη 10/1, 6.30μ.μ., στις Συκιές
και την Τετάρτη 11/1, 3.30μ.μ. στο Ειρηνοδικείο Θεσ/νίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου