Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ! ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΟΜΗΡΙΑ!


Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εργαζόμενων στους δήμους για το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη δουλειά. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου εξυπηρετούν  την μνημονιακή δέσμευση για χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο. Στόχος είναι το ξήλωμα των δημόσιων υπηρεσιών και  η παράδοση τους σε εργολάβους που λειτουργούν ως κοράκια, με μεσαιωνικές εργασιακές σχέσεις και ακόμα μεγαλύτερο κόστος για τους δημότες. 
Η απαράδεκτη στάση του νεοφιλελεύθερου δημάρχου Μπουτάρη στην Θεσσαλονίκη είναι αποκαλυπτική της θέσης του ως μεσάζοντα αδίστακτων κερδοσκόπων ιδιωτών. Κυβέρνηση και δήμαρχοι  θυσιάζουν  χιλιάδες εργαζόμενους στον βωμό της Ε.Ε., του κεφαλαίου, της καπιταλιστικής  "ανάπτυξης". Με συμβάσεις 2μηνων,  ωρομίσθια, 8μηνα, ΕΣΠΑ κτλ, θέλουν να μοιράσουν την  προσωρινή εργασία ανά λίγους μήνες μεταξύ των ανέργων. Δουλειά όμως υπάρχει για όλους, με την κάλυψη των πραγματικών αναγκών για την ικανοποίηση των κοινωνικών δικαιωμάτων και με μείωση του χρόνου εργασίας.
Απαιτούμε να σπάσει το καθεστώς των προσωρινών συμβάσεων εργασίας που επιβάλλουν κυβερνήσεις, Ε.Ε., Δ.Ν.Τ. και χρησιμοποιούν οι δημοτικές αρχές για να καλύψουν  τις ανάγκες για ποιοτικές δημόσιες υπηρεσίες και να  εξυπηρετήσουν τα σχέδια των εργοδοτών για γενίκευση της επισφάλειας και της ομηρίας των εργαζόμενων. 
Η νίκη του αγώνα των συμβασιούχων θα είναι νίκη όλης της κοινωνίας ενάντια στα σχέδια τους να μετατρέψουν όλους τους εργαζόμενους σε φτηνό-αναλώσιμο υλικό. Είναι κοινός ο αγώνας  για το δικαίωμα στη δουλειά και για να μην περάσουν τα σχέδια για ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής και της διαχείρισης των απορριμμάτων, την οποία θα ακολουθήσει τεράστια αύξηση των δημοτικών τελών, προκειμένου να «καλυφθεί το κόστος» του ιδιώτη.
·        Να μην περάσει καμία απόλυση. Μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Καταβολή όλων των δεδουλευμένων. Κανένας εργαζόμενος απλήρωτος.
·        Κατάργηση κάθε μορφής προσωρινής και ελαστικής εργασίας. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
·        Ίση αμοιβή για ίση εργασία.
·        Μαζικές μόνιμες προσλήψεις σε όλες τις υπηρεσίες για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών των δήμων και της κοινωνίας.

·        Καμία ιδιωτικοποίηση έμμεση ή άμεση. Όχι στην εκχώρηση των δημόσιων υπηρεσιών στην κερδοσκοπία του ιδιωτικού κεφαλαίου και των εργολάβων.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου