Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

Επιστολή του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ προς τα Σωματεία της πόλης για την πανελλαδική κινητοποίηση (31/8) ενάντια στους πλειστηριασμούς



 
Θεσσαλονίκη 25/8/2017

ΠΡΟΣ: Σωματεία Εργαζομένων

Πανελλαδική συγκέντρωση του κινήματος ενάντια τους πλειστηριασμούς (31/8)


Συνάδελφοι/ισσες,
Ανάμεσα στα άλλα αντεργατικά-αντιλαϊκά μέτρα του 4ου μνημονίου προβλέπεται και η διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ώστε τράπεζες και κράτος να μπορούν πιο εύκολα και γρήγορα να αρπάζουν τη λαϊκή κατοικία και περιουσία. Με νομοθετικές ρυθμίσεις που προωθήθηκαν μέσα στο καλοκαίρι καθορίζεται η διαδικασία και επιδιώκεται η εφαρμογή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών από το Σεπτέμβρη του 2017. Την ίδια στιγμή και παρά τις (από τον Οκτώβρη του 2016) σχετικές «δεσμεύσεις» του πρωθυπουργού στη Βουλή, η κυβέρνηση δεν προώθησε καμιά απολύτως νομοθετική ρύθμιση για την προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, αφήνοντάς την βορά στις αρπακτικές διαθέσεις των τραπεζών, για να ακολουθήσει και σ’ αυτόν τον τομέα τις επιταγές Ε.Ε. και κεφαλαίου.

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ που συγκροτείται από συνελεύσεις γειτονιάς, Σωματεία/Συλλόγους εργαζόμενων, συνταξιούχων και φοιτητών, κοινωνικοπολιτικές συλλογικότητες και επιτροπές αγώνα της πόλης και που με επιτυχία δίνει εδώ και μεγάλο διάστημα στο Ειρηνοδικείο Θεσ/νίκης τη μάχη ενάντια στους πλειστηριασμούς, τώρα κάνει ένα ακόμη μεγάλο βήμα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Σε συνεργασία με ανάλογες Πρωτοβουλίες απ’ όλη τη χώρα οργανώνουμε την Πέμπτη 31 Αυγούστου πανελλαδική συγκέντρωση στο υπουργείο Δικαιοσύνης με αιτήματα:
-την κατάργηση του νόμου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και
-τη θεσμοθέτηση ενός νομοθετικού πλαισίου πραγματικής προστασίας της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας με την καθιέρωση, μεταξύ άλλων αναγκαίων μέτρων, του ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας και τη διαγραφή των χρεών των λαϊκών οικογενειών προς τράπεζες, κράτος, δήμους και ταμεία.

Με δεδομένη τη σημασία των κυβερνητικών μέτρων για τα εργατικά-λαϊκά συμφέροντα και την αναγκαιότητα του αγώνα για την ανατροπή τους, ζητάμε:
-τη συμβολή και στήριξη του Σωματείου σας με κάλεσμα στα μέλη σας να συμμετέχουν στην κινητοποίηση (αναχώρηση από Θεσ/νίκη την Πέμπτη 31/8, 7π.μ., άγαλμα Βενιζέλου-Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ.: 6972310995 και 6978286554)
-τη οικονομική ενίσχυση του αγώνα μας για την κάλυψη των εξόδων προπαγάνδισης (αφίσες, πανό κ.ά.) και μετάβασης των διαδηλωτών στην Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6932913799 (Ηλίας Σ.) και 6972024905 (Χριστίνα Σ.)

e-mail: syntonsyllog@gmail.com


[Για την εκτύπωση του εγγράφου, κατεβάστε την παρακάτω εικόνα]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου