Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Η ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ του ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΖΙΚΟΥ και ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ, 
την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ 
και τη ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ της ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ και ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ!

Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου η γενική Συνέλευση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, όπως και εκείνη της 10ης Ιουλίου 2017, αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία αποχή από όλους τους πλειστηριασμούς (στα ειρηνοδικεία και ηλεκτρονικούς) μέχρι τις 4-12-2017, αλλά και άρνηση συμμετοχής στην σχεδιαζόμενη διαδικασία ηλεκτονικών πλειστηριασμών. Η πρώτη απόφαση του Συλλόγου της Θεσσαλονίκης έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη στάση του κλάδου των συμβολαιογράφων απέναντι στην κυβερνητική πολιτική για τους πλειστηριασμούς, καθώς ακολούθησαν ανάλογες αποφάσεις και σε άλλους Συλλόγους (Κέρκυρα, Θράκη, Κρήτη, Πάτρα), των 5 από τους 9 συνολικά Συμβολαιογραφικούς Συλλόγους. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο γεγονός οι απεγνωσμένες προσπάθειες που κατέβαλε η ηγεσία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθήνας-Πειραιά για να μην πραγματοποιηθεί συνέλευση, με την πιθανότητα να καταλήξει σε παρόμοιες αποφάσεις.
Οι αποφάσεις αυτές είναι αποτέλεσμα του δυναμικού και μαζικού κινήματος που εδώ και μήνες έχει στην πράξη μπλοκάρει την λεηλασία της λαϊκής κατοικίας, προκαλώντας  τριγμούς στα σχέδια κυβέρνησης, τραπεζιτών και ΕΕ. Το βασικό προαπαιτούμενο της νέας αξιολόγησης δεν μπορεί προς το παρόν να εφαρμοστεί, αποδεικνύοντας ότι ακόμα και μνημονιακοί νόμοι μπορεί να ανατραπούν.

Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών έχει μοναδικό σύμμαχο την λαϊκή πλειοψηφία που στηρίζει έναν αγώνα που σπάει το περίφημο ΤΙΝΑ (Δεν υπάρχει εναλλακτική). Οι συμβολαιογράφοι της χώρας καλούνται να αποφασίσουν αν θα στηρίξουν τελικά την πολιτική που καταστρέφει καθημερινά τις ζωές εργαζομένων, νεολαίας, συνταξιούχων, μικροεπαγγελματιών. Ένα μικρό τμήμα των συμβολαιογράφων έχει ήδη διαλέξει στρατόπεδο καθώς λειτουργεί ως το μακρύ χέρι των τραπεζών σε απόλυτη  σύμπλευση με τα κυβερνητικά σχέδια. Είναι αυτοί που έχουν και το μεγάλο κομμάτι της πίτας σε βάρος και των συναδέλφων τους. Η άρνηση συναίνεσης στις θέσεις του Δ.Σ. του Συλλόγου της Θεσσαλονίκης από την πλειοψηφία της Συνέλευσης, δείχνει ότι η  πίεση του κινήματος μπορεί να μετατοπίσει  συνειδήσεις. Ακόμα και αν αυτή η στάση είναι ευκαιριακή, το κίνημα θα επιμείνει στο κάλεσμα προς τους συμβολαιογράφους να σταθούν στο πλάι του λαού και όχι των τραπεζών, της κυβέρνησης και της ΕΕ. Δεν χωρούν μισόλογα και υπεκφυγές όταν κρίνεται η “συνενοχή στο φόνο” της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Το κίνημά μας θα συνεχίσει έτσι κι αλλιώς την δράση του με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και αναπτύσσοντας την δράση του και σε άλλα πεδία. Οι αποφάσεις των συμβολαιογραφικών συλλόγων, άσχετα από το αμφιλεγόμενο σκεπτικό τους, είναι μια θετική εξέλιξη και θα την αξιοποιήσουμε όχι εφησυχάζοντας αλλά αντίθετα συνεχίζοντας ακόμα πιο μαζικά, πιο μαχητικά, πιο αποφασιστικά.

ΜΑΖΙΚΟΣ ΔΥΝΑΜΙΚΟΣ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 
ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου