Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

2018 ευχές και δράσεις ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ να μην περάσει!

Το Γενάρη του 2017, έχοντας ήδη κερδίσει τις πρώτες σημαντικές μάχες στο Ειρηνοδικείο, ευχόμασταν το κίνημα κατά των πλειστηριασμών να συνεχίσει και να δυναμώσει τον αγώνα του ενάντια στη αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.
Οι ευχές μας πιάσανε και το 2017 το κίνημα κατά των πλειστηριασμών απλώθηκε σ' όλη την Ελλάδα, κατάφερε ακόμη και στο μέτωπο των αρπακτικών ρωγμές να προκαλέσει με την αποχή των συμβολαιογράφων και φυσικά να μην αφήσει τους τραπεζίτες να βάλουν χέρι στη λαϊκή κατοικία και περιουσία.
Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ συνέχισε να λειτουργεί ως ανεξάρτητο κέντρο αγώνα της πόλης, με βάση τη δημοκρατία των συνελεύσεων και μακριά από κομματικούς εναγκαλισμούς, συσπειρώνοντας όλο και περισσότερα σωματεία, συλλογικότητες και αγωνιστές στη δράση του και επεκτείνοντάς την στην συνολική υπόθεση της πάλης ενάντια στη μνημονιακή πολιτική και την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Με την καταλυτική δε συμβολή του προχώρησε και ο πανελλαδικός συντονισμός του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, με την οργάνωση δύο πανελλαδικών κινητοποιήσεων και συνελεύσεων του κινήματος (31/8 και 4/11), που είχαν ως αποτέλεσμα τη συγκρότηση του ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ.
Την ίδια χρονιά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πειθήνιο όργανο στις εντολές της Ε.Ε. και των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, προχωρά στην ψήφιση του 4ου μνημονίου και την υλοποίηση των προαπαιτούμενων μέτρων του. Κυρίαρχη θέση σ’ αυτή την απροκάλυπτα αντιλαϊκή επίθεση έχουν η καθιέρωση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και τα μέτρα καταστολής του κινήματος και διώξεων των αγωνιστών του, που παίρνουν τη μορφή του ΙΔΙΩΝΥΜΟΥ στην πρόσφατη τροπολογία Κοντονή, που προβλέπει την αυτεπάγγελτη δίωξη όσων συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς.
Γι αυτό και το 2018 θα είναι μια ακόμη πιο κρίσιμη χρονιά. Το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης, Ε.Ε., τραπεζιτών και κεφαλαίου βγάζει όλα τα όπλα από τη φαρέτρα του. Με 1800 μέχρι τώρα προγραμματισμένους πλειστηριασμούς μόνο για το πρώτο δίμηνο του χρόνου (και τους 223 από αυτούς στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης), η επίθεση φαίνεται ότι θα είναι καταιγιστική. Ανάλογη οφείλει να είναι και θα είναι και η δική μας απάντηση. Το "Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ" γίνεται πιο πραγματικό από ποτέ! Ταυτόχρονα όμως υπάρχουν και όλες οι προϋποθέσεις να γίνει πιο αποφασιστικό από ποτέ και το ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!
Το 2018 το "ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ" πρέπει να ακουστεί τόσο δυνατά, από τόσα πολλά χείλη που όχι μόνο την πολιτική αρπαγής της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας να ανατρέψουμε αλλά και μεταλαμπαδεύοντας το πνεύμα του ανυποχώρητου αγώνα σε όλο το εργατικό και λαϊκό κίνημα, συθέμελα να σείσει αυτό το σάπιο οικοδόμημα κυβέρνησης-Ε.Ε.-κεφαλαίου, φιτίλι να γίνει για να το ρίξουμε!!!

Τετάρτη 3 Γενάρη, 3.30μ.μ., ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ στο Ειρηνοδικείο Θεσ/νίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου