Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ από τη σύσκεψη για την οργάνωση της “υποδοχής” Τσίπρα στο «Αναπτυξιακό Συνέδριο»



Την Πέμπτη 15/3 στην ΕΔΟΘ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη συλλογικοτήτων, σωματείων, επιτροπών αγώνα και οργανώσεων μετά από πρόσκληση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης με θέμα την διοργάνωση λαϊκού συλλαλητηρίου κατά την διάρκεια του «Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση», που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη στις 26-28 Μάρτη.
Στο συνέδριο θα παραβρεθεί και ο πρωθυπουργός της κοινωνικής εξαπάτησης Αλ. Τσίπρας και κυβερνητικό επιτελείο για να συζητήσουν μαζί με βουλευτές, περιφερειάρχες και δημάρχους και με τη συμμετοχή μεγαλεργολάβων, μεγαλοξενοδόχων, μεγαλεμπόρων και άλλων εκπρόσωπων του μεγάλου κεφαλαίου πως θα αυξήσουν οι τελευταίοι τα κέρδη τους, κλέβοντας άλλη μια φορά τον ιδρώτα και τα δικαιώματα της εργαζόμενης πλειοψηφίας.

Απέναντι σε όλους αυτούς και τα σχέδιά τους, εργατικές και κοινωνικοπολιτικές συλλογικότητες σχεδιάζουν μια σειρά από δράσεις διαμαρτυρίας και αντίστασης στην κυβερνητική πολιτική. Στην σύσκεψη  συμμετείχαν εκτός από τον ΣΥ.Σ.Θ., η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές, το Σωματείο Συνταξιούχων “Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ”, ΕΛΜΕ και Σύλλογοι Εκπ/κών Π.Ε., ο Σύλλογος Φοιτητών Ηλεκτρολόγων-Μηχανολόγων, ο «Ασύνταχτος Τύπος» καθώς και πολιτικές οργανώσεις κ.α.
Όλοι όσοι συμμετείχαν στη σύσκεψη δήλωσαν ότι ο αγώνας για τη συνολική ανατροπή της κοινωνικής βαρβαρότητας είναι το νήμα που μπορεί να ενώσει όλες αυτές τις δράσεις σε μια μεγάλη λαϊκή διαδήλωση "υποδοχής" του πρωθυπουργού της κοινωνικής καταστροφής, την ημέρα που θα παραβρίσκεται στο συνέδριο, πιθανότατα την Τετάρτη 28/3.
Η σύσκεψη αποφάσισε:
α) την έκδοση αφίσας και κειμένου-καλέσματος με υπογραφή συλλογικοτήτων, σωματείων και οργανώσεων στο παλλαϊκό συλλαλητήριο
β) τη στήριξη εκτός της κεντρικής συγκέντρωσης και διαδήλωσης την ημέρα επίσκεψης Τσίπρα και των άλλων κινητοποιήσεων και δράσεων που διοργανώνουν συλλογικότητες:
    -τη Δευτέρα 26/3, την “αντισύνοδο” που οργανώνουν σωματεία κλάδων που ιδιωτικοποιούνται
    -την Τρίτη 27/3, 10π.μ., την κινητοποίηση του Σωματείου Συνταξιούχων στο ΙΚΑ Αριστοτέλους
    -την Τρίτη 27/3, 6μ.μ. στην Καμάρα,  τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή την διαιτησία για την “επένδυση” της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική
    -την Τετάρτη 28/3, 1.30μ.μ. τις δράσεις του ΣΥ.Σ.Θ. ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου