Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Να αθωωθούν οι αγωνιστές κατά των πλειστηριασμών στην Πρέβεζα!


Την Τετάρτη 2 Μάη 2018 δικάζονται στο Πρωτοδικείο Πρέβεζας 9 διαδηλωτές (μέλη του Δ.Σ. της τοπικής ΕΛΜΕ και άλλων εργατικών σωματείων και πολίτες) για τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση ενάντια στον πλειστηριασμό και την αρπαγή από την τράπεζα της κατοικίας μικροεπαγγελματία της πόλης. 
Η δίκη αυτή έρχεται να προστεθεί στη “βιομηχανία διώξεων” που έχει στηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ενάντια στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, την Αργολίδα και τη Λάρισα. Η υπάκουη στις εντολές της Ε.Ε. και του κεφαλαίου και πρόθυμη να κάνει καθετί για τη “σωτηρία των τραπεζών” κυβέρνηση δεν έχει άλλο τρόπο να επιβάλλει την πολιτική της και να αντιμετωπίσει τη λαϊκή οργή και το κίνημα κατά των πλειστηριασμών παρά την άγρια βία και καταστολή των ΜΑΤ και τις δικαστικές διώξεις.
Αυτοί που στερούν από το λαό τη δουλειά, το μισθό, την πρόσβαση στα βασικά κοινωνικά αγαθά και τις υπηρεσίες, αυτοί που του στερούν το δικαίωμα στη στέγη και βορά στα χέρια των αρπακτικών προσφέρουν τη μικρή λαϊκής περιουσία, έρχονται τώρα να καταργήσουν και το δικαίωμα του λαού να διεκδικεί και να διαδηλώνει!
Για την κοινωνική πλειοψηφία, απέναντι στη βαρβαρότητα της πολιτικής κυβέρνησης-Ε.Ε.-τραπεζών, δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά ο γενικευμένος δυναμικός, αποφασιστικός κι ανυποχώρητος αγώνας για την κατάργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, την πραγματική προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας και τη συνολική ανατροπή της κοινωνικής λαίλαπας που έχουν επιβάλει στη ζωή μας.
Γι αυτό εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους αγωνιστές της Πρέβεζας, καταδικάζουμε απερίφραστα την δικαστική τους δίωξη και δυναμώνοντας τον αγώνα μας, απαιτούμε:
·    Την άμεση παύση κάθε δίωξης κατά των αγωνιστών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών στην Πρέβεζα.
·    Την κατάργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και κατασχέσεων.
·    Πραγματική προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, με την καθιέρωση του ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας και τη διαγραφή χρεών των λαϊκών νοικοκυριών προς τράπεζες και κράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου