Τρίτη 8 Μαΐου 2018

“Μου αρπάζουν τους κόπους μιας ζωής"!... Θα το επιτρέψουμε;


31 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί (οι περισσότεροι από κάθε άλλη φορά) γίνονται αυτή την εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη και 181 συνολικά σε όλη τη χώρα. Ανάμεσά τους (όπως πάντα) δεκάδες διαμερίσματα, καταστήματα και χωράφια μικρής αξίας που επιδιώκουν οι τράπεζες ν' αρπάξουν για μικρά χρέη. Η αδυναμία των φτωχών και φτωχοποιημένων λαϊκών οικογενειών να ξεπληρώσου τις δυσβάστακτες πια δόσεις των δανείων, γίνεται νέα ευκαιρία για ν' αυξήσουν οι τράπεζες τα κέρδη τους. Η κρίση του κεφαλαίου γίνεται νέα ευκαιρία για τη δική του ανάπτυξη, στερώντας από την κοινωνική πλειοψηφία κάθε δικαίωμα: στη στέγη, στη δουλειά, σε μια ζωή με αξιοπρέπεια.
Αυτό ακριβώς το δικαίωμά της να συνεχίζει να εργάζεται και να ζει διεκδικεί και η συμπολίτισσά μας Άννα Σ., από τους πιο τακτικούς διαδηλωτές του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης ενάντια στους πλειστηριασμούς και την αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Την Τετάρτη 9 του Μάη η Eurobank επιδιώκει να της αρπάξει ένα διαμέρισμα 75τ.μ. που χρησιμοποιεί ως επαγγελματική στέγη. Όπως η ίδια γράφει στην έκκληση αλληλεγγύης που απευθύνει στο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και τους κατοίκους της πόλης...

"Το 2007 για τις ανάγκες της δουλειάς μου πήρα ένα επαγγελματικό δάνειο από τη Eurobank και υποθήκευσα ένα διαμέρισμα στην Μητρ. Ιωσήφ το οποίο και χρησιμοποιώ σαν επαγγελματική στέγη. Στην ουσία είναι οι κόποι μου 30 χρόνων δουλειάς! 
Δυστυχώς λόγω της κρίσης και ενώ κατέβαλα το 1/3 του αρχικού κεφαλαίου, δεν μπορούσα να ανταπεξέλθω στις δόσεις του δανείου, με αποτέλεσμα να καταγγελθεί από την τράπεζα. Αφού έκανα τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες και ενώ περιμένω δικαστική απόφαση εδώ και 1,5 περίπου χρόνο, η τράπεζα βγάζει το ακίνητο σε πλειστηριασμό για τρίτη φορά! Ζήτησα με ασφαλιστικά μέτρα να ανασταλεί ο πλειστηριασμός μέχρι την έκδοση της δικαστικής απόφασης, αλλά δυστυχώς απορρίφθηκαν...Επειδή το δάνειο είναι σε Ελβετικό Φράγκο, η δικαστική απόφαση που περιμένω αναστέλλεται μέχρι να εκδικαστεί η συλλογική αγωγή που βρίσκεται στο Εφετείο.
Την Τετάρτη 9 του Μάη, με συμβολαιογράφο την κ. Ευγ. Πετρίδου (Μητροπόλεως 20) χάνονται οι κόποι μιας ζωής..."

Για την κυβέρνηση και την Ε.Ε. οι "κόποι μιας ζωής" καμιά αξία δεν έχουν μπροστά στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των τραπεζών. Όμως ο επαγγελματικός χώρος είναι μέσο βιοπορισμού και (όπως και η στέγη) δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως εμπόρευμα. Τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και η σωτηρία των τραπεζών δεν μπαίνουν πάνω από τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας. Κι αν σήμερα μιλάμε για τους κόπους της Άννας, ξέρουμε ότι αύριο έρχεται η σειρά μας και ο μόνος δρόμος για να σταματήσουμε αυτή την κοινωνική λαίλαπα είναι η αλληλεγγύη μας, ο μαζικός, δυναμικός κι ανυποχώρητος αγώνας ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις λογαριασμών σήμερα και τις εξώσεις αύριο!

Την Τετάρτη 9 Μάη στις 12 το μεσημέρι να είμαστε όλοι στη Μητροπόλεως 20
να βροντωφωνάξουμε "Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή περιουσία", 
τον πλειστηριασμό και την αρπαγή της να αποτρέψουμε!

Και στη 1μ.μ., μαζική παράσταση στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης, 
κατά την παρουσίαση στον ανακριτή του διωκόμενου μέλους 
του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου